Щоб отримати рівномірно забарвлені Великодні яйця
необхідно виконати наступні прості дії:
- ретельно вимити яйця у мильному розчині
- потримати їх у кімнатній температурі принаймні півгодини
- занурити у холодну воду, додати столову ложку солі та зварити
- замочити на ніч у натуральному барвнику, додавши столову ложку оцту (краще помістити у холодильник)
- насухо витерти та натерти рослинною олією до блиску.
А як же приготувати натуральний барвник для пасхальних яєць?
Все залежить від бажаного кольору:
- жовтий — порошок із кореня куркуми (розвести у гарячій воді 2-3 столові ложки та довести до кипіння)
- оранжевий — морквяний сік
- зелений — відвар кропиви або шпинату
- синій — настій із листя червонокачанної капусти
- червоно-коричневий — відвар із цибулевого лушпиння
- рожевий — буряковий сік
- світло-фіолетовий — сік із темних сортів винограду або домашнє вино розбавлене водою
- темно-фіолетовий — настій з ягід чорниці
- шоколадний — свіжозаварена кава
- коричневий — міцний настій чорного чаю.
Перш за все, необхідно пам’ятати, що відтінок писанок напряму залежить від насиченості барвника та часу перебування яєць у ньому.
Приготовані таким чином крашанки прикрасять будь-який Великодній кошик, їх можна сміливо вживати в їжу та пригощати ними дітей.
Чи не так? А тепер Ви поділіться із нами своїми секретами в приготуванні писанок (в коментарях)!
Мої кури зразу фарбовані несуть і навіть з узором
Пощастило ж як!
Дякую за поради! Ніколи не фарбувала, але цього року буду!!!
Раді, що наша стаття була корисна Вам.
О,добре знати.обов’язково випробую.Дякую.
Користуйтеся, на здоров’я!
Маленькі листочки кропиви або смородини теж гарно дивляться на писанках.потрібна тільки стара панчоха і гарні листочки…
Так, це дуже красиво!
😉